ATAR’s werkwijze

Is jouw geliefde tapijt dringend toe aan een grondige schoonmaakbeurt? Met een diepgaande reiniging op maat van jouw tapijt verleng je de levensduur ervan aanzienlijk. Breng je losse tapijten binnen bij één van onze partners of we halen je tapijt gratis op in de Benelux. In Nederland bezorgen we het tapijt binnen de week al terug.

Atar’s werkwijze

Is jouw geliefde tapijt dringend toe aan een grondige schoonmaakbeurt? Met een diepgaande reiniging op maat van jouw tapijt verleng je de levensduur ervan aanzienlijk. Breng je losse tapijten binnen bij één van onze partners en we halen je tapijt gratis op in de Benelux. In Vlaanderen bezorgen we het tapijt binnen de twee werkdagen al terug, in Wallonië en Nederland binnen de week.

Onze werkwijze,
stap voor stap

1. Vuil verwijderen, meten en fotograferen

Alle tapijten die toekomen gaan door de ontzander. Een op maat gemaakte machine klopt en trilt op het tapijt waardoor het vuil eruit valt. Ook aan de onderkant borstelt de machine de haren om zoveel mogelijk vuil weg te nemen. Vooraleer we overgaan met de reiniging, fotograferen, scannen en meten we het tapijt. We steken jouw tapijt dan in de database, waardoor we bij vragen snel de informatie over jouw stuk terugvinden.

2. Grondige wasbeurt

We wassen jouw tapijt in een ultramoderne machine. Deze machine zorgt ervoor dat jouw tapijt op een transportband gaat liggen waarop een unieke borstelwagen heen en weer gaat in de richting van de pool. Doordat we de snelheid en druk van de wagen bepalen volgens de aard van het tapijt, krijgt jouw tapijt altijd de meest geschikte reiniging. Zélfs de onderkant nemen we mee. We spoelen het tapijt grondig uit en verwijderen alle vuilresten. Vervolgens gaat de machine het tapijt kammen zodat de haren gefixeerd blijven in de juiste richting.

3. Desinfecteren, ontgeuren, impregneren

Alle tapijten die bij ons binnen komen worden na de wasbeurt grondig gespoeld en diepgaand gedesinfecteerd met natuurlijke producten. Indien gewenst kan je kiezen voor een extra nanocoating waarmee je het vloerkleed optimaal beschermt tegen vuil en vlekken. Deze water gedragen coating legt een onzichtbare laag om de vezels zodat vlekken door roet, koffie of rode wijn langzamer door de stof worden opgenomen. Op die manier laten ze ook minder snel sporen na.

4. Gecontroleerd gedroogd

Als het volledige wasproces erop zit, gaat het tapijt in een centrifuge (indien mogelijk) of door een mangel. Het overtollige water wordt geëxtrageerd, waardoor de tapijten sneller drogen en geurtjes, verkleuring of schimmels geen kans krijgen. Het tapijt wordt verticaal, gecontroleerd gedroogd in de droogkamer zodat het mooi in model blijft en snel droogt. De volgende dag komt het tapijt dan opnieuw naar beneden, waarna we het oprollen in een folie en terug leveren op een locatie naar keuze.

Waarom jullie tapijt laten
reinigen door ATAR?

Kies voor zekerheid, veiligheid en een onklopbare service voor de reiniging van alle tapijten, bankstellen en stoelen. Contacteer ons nu voor een gratis offerte!

De experts van ATAR
gaan aan de slag met:

Oosterse en Perzische tapijten
Hoogpolige of langharige tapijten
Handgeknoopte tapijten
Kelims
Machinaal vervaardigde tapijten
Wollen, zijden, katoenen, linnen, bamboe, netel, synthetische en viscose tapijten
Tapijt laten reinigen

Klaar voor een diepgaande reiniging van jouw los tapijt?

ATAR werkt snel en betrouwbaar. Ons team staat steeds voor jou klaar. Onze prijs is inclusief ophaling én levering van elk tapijt. Contacteer ons voor een gratis offerte en binnen de kortste keren is jullie tapijt opnieuw brandschoon.